Meester Martin stelt zichzelf voor

dinsdag 10 september 2019

Meester Martin stelt zichzelf voor

Een nieuwe directeur

Na een goede week is het wel een keer tijd je voor te stellen, denk ik zo…. Veel ouders heb ik al mogen ontmoeten en dat was fijn. Ik zie veel goede dingen op school, betrokken ouders en leerkrachten, vrolijke en hardwerkende kinderen.

Mijn naam is Martin Langeslag en ik ben gewend dat de kinderen mij meester Martin noemen (‘meneer’ vind ik een beetje afstandelijk). Ik ben 32 jaar getrouwd met Lia Nijman en we hebben twee zoons. Een van hen (Maarten) is 30 en heeft een bakkerij in Amsterdam, de ander (Jeroen) is 27 en werkt voor de gemeente Rotterdam. We zijn uit Hillegom hierheen gekomen omdat we meer boerderij-achtig wilden leven, we wonen nu in Eefde.

Tot deze zomer werkte ik 17 jaar in Amsterdam Slotervaart op De Vlaamse Reus. Een groeiende OGO-school met 350 leerlingen, een mooie mengeling van achtergrond en niveau. Plezier in leren was een belangrijke drijfveer op school. Ik vind het belangrijk dat de school een veilige, gezellige en schone plek is waar iedereen zijn best doet dit ook zo te houden. Mijn hond Dorus was (en is ) vaak op school omdat hij een rustgevend effect op kinderen en volwassenen heeft. Sommige kinderen vinden dat spannend, maar na een tijdje gaat dat echt over. Zijn fanclub op de Wilkeshuisschool groeit snel.

Het leren is natuurlijk heel belangrijk. Leren met en van elkaar werkt het beste. Vertrouwen is de basis van iedere (werk-)relatie en vormt ook de basis van wat wíj hier doen, als het vertrouwen weg is werkt niets meer. Voor dat vertrouwen is het ook van belang dat je elkaar leert kennen, daar gaat wat tijd overheen, maar dat komt goed. Wanneer er zaken zijn waarover u zich zorgen maakt komt u dan gerust naar mij toe, dan kijken we samen wat we kunnen doen.

Samen met het team en de ouders maken we plannen om van deze school de leukste en beste van Deventer te maken, want daar heeft uw kind recht op, vindt u niet? Samen kunnen we dat.