Thema "gezondheid " groep 1 / 2 B

donderdag 12 oktober 2017

Thema "gezondheid " groep 1 / 2 B

In de kleutergroepen werken we, tot aan de herfstvakantie aan het thema " gezondheid. " Afgelopen maandag kwam Simone Krijt , de moeder van Benthe Krijt uit groep 1 /2 A , de kleuters wat vertellen over kraamzorg. De kinderen van groep 1 / 2 B mochten o.a. helpen een " baby " in bad te doen en leerden wat een kraamverzorgster allemaal doet , als er een baby geboren wordt. Aan het eind van het bezoek kregen alle kinderen nog een tasje met wat spulletjes. Bedankt voor het leuke bezoek !
Verder kregen we woensdag studenten van het R.O.C. ( tandartsassisten ) in de klas , die voorlichting kwamen geven over goede tandverzorging. Er werd uitgelegd waarom het belangrijk is , dat iedereen zijn of haar tanden verzorgt en hoe je je tanden goed poetst. Daarna kregen alle kinderen een tandenborstel en mochten ze hun tanden poetsen. Omdat alle kleuters dat heel goed konden , werden ze daarna verrast met een tandenpoetsdiploma. Het was een leuke en leerzame les !